آشنایی با کلینیک مددکاری اجتماعی باران (مازندران؛ ساری)؛ به مدیریت آقای طالبعلی پورشریعه

حرکت رسانه ای “معرفی مراکز مددکاری اجتماعی کشور” با هدف شناساندنِ توانمندیها و پتانسیل های کلینیک های مددکاری اجتماعیِ فعال در سطح کشور صورت می پذیرد و اجرای آن از طریق اقدام به مصاحبه های اختصاصی با مدیران این مراکز محقق خواهد شد. قابل به ذکر است در همین راستا، ششمین مورد از مصاحبه های اختصاصی بعمل آمده با آقای طالبعلی پورشریعه (مدیریت کلینیک مددکاری اجتماعی باران؛ استان مازندران؛ شهر ساری) می باشد که مشروح این مصاحبه را در ادامه خواهید خواند.

لازم به ذکر است این حرکت رسانه ای بدون هیچگونه گزینش و محدودیتی اجرا می گردد و مجموعه مجله اینترنتی مددکاری اجتماعی ایران آمادگی کامل خود را جهت انجام مصاحبه های اختصاصی با یکایک مدیران کلینیک های مددکاری اجتماعی دارای مجوز و فعال در سطح کشور اعلام می دارد،  لذا همه مدیران مراکز مددکاری اجتماعی در سرتاسر کشور (در صورت تمایل جهت ارائه نقطه نظرات و معرفی مراکزشان) می توانند از طریق ارسال پیام به پست الکترونیکی info@socialwork2015.ir  و نیز ارسال پیام به کلیه پایگاههای ما در شبکه های اجتماعی (کافه رسانه مددکاری؛ مددکاری اجتماعی ایرانیان؛ مجله اینترنتی مددکاری اجتماعی) اعلام آمادگی نمایند تا رابطین این پایگاه اینترنتی با آنان ارتباط برقرار گردد.

*** ضمن سلام و احترام؛ لطفاً به اختصار خودتان را معرفی بفرمایید

با سلام و احترام؛ طالبعلی پورشریعه هستم، دانشجوی دکتری روانشناسی و کارشناس ارشد روانشناسی بالینی. تخصص در زمینه مشاوره و رواندرمانی اختلالات روانی و خانواده و زوج و کودک و نوجوان و طلاق و افراد با نیازهای ویژه. در حال حاضر دبیر هنرستان دانش آموزان استثنایی در آموزش و پرورش استثنایی و مشاور مدیرکل بهزیستی مازندران در امور توانبخشی و معلولین و همچنین مسئول و روانشناس مرکز ساماندهی کودکان خیابانی مازندران و مدیرمسئول کلینیک مددکاری اجتماعی باران ساری هستم.

* از چه سالی کلینیک مددکاری اجتماعی تأسیس نمودید و لطفاً بفرمایید محورهای اصلی فعالیت مرکز شما چه مواردی هستند؟

از سال ۱۳۹۲ با رویکرد کاهش و رفع آسیبهای اجتماعی در استان مازندران – شهرستان ساری آغاز به کار نمودیم. رسیدگی به پرونده های زنان سرپرست خانوار و معلولین در ابتدا و به مرور فعالیت در زمینه بیماران اعتیاد با اجرای طرح مدیریت مورد در سالهای ۹۳ تا ۹۵ و آموزش و حمایت کودکان استثنایی و همچنین اجرای طرحهای اجتماع محور و غربالگری سلامت و طرحهای پیشگیری در سطح تخصصی و عمومی از فعالیتهای این کلینیک به شمار می آید. همچنین از سال ۹۴ تا کنون اجرای طرح ساماندهی کودکان خیابانی (نگهداری شبانه روزی و تشخیص و جایگزینی) با حمایت بهزیستی مازندران برعهده کلینیک باران بوده است.

* با کدام ارگانها و نهادها همکاری دارید و لطفاً از خدمات تخصصی قابل ارائه توسط مرکزتان بفرمایید

با ارگانهایی از قبیل استانداری، فرمانداری، بهزیستی استان و شهرستان، کمیته امداد، آموزش و پرورش و شهرداری ارتباط کاری داشته و خدمات تخصصی در حیطه (حمایت، آموزش، مددکاری و مشاوره) مشغول ارائه خدمت به هم استانیها و همشهریان عزیز هستیم.

* بنظر شما مراکز مددکاری اجتماعی چگونه می توانند مسیر موفقیت را طی نمایند و چگونه می توانند در جهت توانمند شدن گام های اساسی بردارند؟

ابتدا سوال شما را اصلاح نموده و واژه کلینیک مددکاری اجتماعی را جایگزین مرکز مددکاری میکنم. همانطور که از نام کلینیک پیداست وقتی واژه کلینیکِ فعال در حوزه اجتماعی دیده میشود قطعاً و به صورت علمی یادآور ارائه خدمات تخصصی درحوزه سلامت اجتماعی می باشد و طبق دستورالعمل کلینیکهای مددکاری حوزه فعالیت بسیار وسیعی هم در اثرگذاری فردی و هم در اثرگذاری اجتماعی را شامل میشود. مددکاری اجتماعی یعنی مجموع فعالیتهایی که باعث رشد فردی و اجتماعی شود. قطعاً افراد متخصص می بایست تحت نام کلینیک فعالیت نمایند. فراهم نمودن خدمات مشاوره رواندرمانی و خدمات پزشکی و روانپزشکی و حقوقی تنها جزئی از خدمات کلینیک مددکاری اجتماعی می باشد که از نگاه برخی مسئولین در استانها و مدیران کلینیکها پنهان مانده است. خلاصه کلام اینکه برای پیشرفت کلینیکها و ارائه خدمات هرچه بهتر به جامعه باید نگاه تخصصی و کلینیکی داشت و از تفسیر به رأی های غیر کارشناسی دست برداشت. راه موفقیت با اجرای کار تیمی و جمعی می باشد.  لازم به ذکر است کلینیک مددکاری اجتماعی با مددکار اجتماعی متفاوت بوده و مددکار یک عضو تخصصی این کلینیک می باشد که با توجه به مرجع دفتر صدور مجوز فعالیت بعضی استانها در تعاریف واژگان و خدمات تخصصی برخی ها دچار اشتباه میشوند و مانع فعالیت کلینیکها میشوند.

* برای جامعه مراکز مددکاری اجتماعی کشور چه دورنمایی را ترسیم می کنید؟ ضمن سپاس از وقتی که در اختیار ما قرار دادید، سخن پایانی شما را می شنویم

با رشد آسیبهای اجتماعی و همچنین تغییر نوع آسیبها لزوم مداخلات مددکاری اجتماعی بیش از قبل حس میشود. اگر کلینیکهای مددکاری در چارچوب دستورالعمل و با نیروهای متخصص به ارائه خدمات بپردازند قطعاً نقش مددکاران اجتماعی و کلینیکهای مددکاری بیش از قبل اثرات خود را نشان خواهد داد و در راه کاهش و رفع معضلات و آسیبهای اجتماعی قدمهای موثرتری برداشته خواهد شد. خدمات کلینیکهای مددکاری اجتماعی به عنوان بازوی تخصصی سازمان بهزیستی و یاور جامعه می بایست گسترده شده و متخصصان در کلینیکهای مددکاری به کار گمارده شوند. در پایان از شما هم به عنوان رسانه ی منعکس کننده مددکاری اجتماعی ممنون و سپاسگزارم.

مصاحبه و گردآوری: هما صدری

رسانه تاب آوری ایران رسانه تاب آوری ایران
دکمه بازگشت به بالا